38 joves reben el Sagrament de la Confirmació

Dissabte dia 10 de setembre l’Arquebisbe d’Urgell va administrar el Sagrament de la Confirmació a 38 joves de la parròquia de la Mare de Déu Assumpta d’Albesa. Concelebraren amb l’Arquebisbe el Rector de la Parròquia, Mn. Alfons Velásquez; el diaca permanent que hi col·labora pastoralment, Mn. Antoni Baldomà; el col·laborador de la Parròquia, Mn. Ramon Clua i Mn. David Codina, secretari general del bisbat.

A la seva homilia l’Arquebisbe Joan-Enric glossà les lectures proclamades en aquell diumenge que versaven fonamentalment sobre la misericòrdia de Déu. L’Evangeli (Lc 15) presentava les tres grans paràboles de la misericòrdia: l’ovella perduda; la dona que perd una moneda de plata i la paràbola del Pare misericordiós i els seus dos fills. Mons. Vives destacà la revelació de Déu com a Pare de misericòrdia que ens fa Jesús, davant les deformacions de la imatge de Déu que se n’ha fet la humanitat, i animà els joves confirmands a tenir sempre en la seva vida aquesta actitud misericordiosa envers els altres, ja que el nostre Déu és el Pare de la misericòrdia i nosaltres hem de ser “misericordiosos com el Pare,” tal i com ens recorda el lema de l’Any de la Misericòrdia convocat pel Papa Francesc.

L’Arquebisbe subratllà com Déu ens ha fet lliures i la llibertat no pot ser mai un pretext per a fer el que vulguem sinó que esdevé una responsabilitat. Adreçant-se particularment als joves confirmats els va convidar a utilitzar la seva llibertat per a fer el bé i no per a quedar atrapats en els ídols de molts joves: l’alcohol; la droga; el sexe desordenat, el consumisme i el passotisme. Els animà a viure una vida amb sentit i plena, que és la que Jesús ens ofereix ja que Ell és el Camí, la Veritat i la Vida. Glossant la Paràbola del Pare de la misericòrdia animà els fidels a tenir l’actitud del Pare de la paràbola que esperava cada dia amb ànsia si el seu fill petit que havia desitjat la seva mort tornava i que no es cansava de sortir a buscar-lo cada matí. Al mateix temps l’Arquebisbe animà els fidels a no tenir l’actitud del germà gran de la Paràbola que sent enveja quan sap que el seu pare ha fet matar el vedell gras i ha muntat una festa pel retorn del seu germà. Finalment, en la vetlla de la Diada Nacional de Catalunya, Mons. Vives animà els cristians a viure la Diada Nacional de Catalunya amb joia però aportant-hi l’específic dels catòlics: la pregària i el treball per la pau i el respecte entre les diferents formes de pensar i actuar, sempre buscant la unió i l’estimació entre tots els germans.

En acabar l’Eucaristia l’Arquebisbe regalà un Nou Testament als confirmats convidant-los que fos un llibre que valoressin i estimessin, llegint-ne cada dia un tros. I volgué tenir unes paraules d’agraïment per Mn. Ramon Clua que porta molts anys col·laborant a la parròquia i els feligresos d’Albesa, així com pel prevere veí de Castelló de Farfanya, Mn. Ramon Vila, que dirigeix la Coral que aplega tres pobles veïns, amb el d’Albesa.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies